Over Fairplace

Fairplace, dé duurzame webshop voor kinderspeelgoed

Fairplace is een Belgische webshop vol duurzaam speelgoed. Wij, Christophe Toye en Yves Vercruysse zijn beiden vader van 3 kinderen (niet dezelfde). We hebben massa's ervaring opgebouwd in de jeugdsector als speelpleinverantwoordelijken en we werkten ook samen voor de koepelorganisatie Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.

In 2013 startten we Fairplace omdat we iets willen betekenen in duurzaamheid. We willen ook meer creatief, origineel en uniek speelgoed. Speelgoed dat gemaakt is in faire arbeidsomstandigheden, uit duurzame materialen en met een lange levensduur. We worden nog alle dagen vrolijk als we kinderen kunnen laten spelen met duurzaam speelgoed.

Het grootste Belgische aanbod van duurzaam speelgoed

Gestaag bouwen we ons aanbod uit. Op vandaag hebben we één van de grootste Belgische webshops met duurzaam speelgoed. Noem ons aanbod gerust 'speelgoed met meerwaarde'. Want in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid: stevigheid van het speelgoed, recycleerbare verpakkingen, bio inkt, arbeidsomstandigheden, enz.  Ja, er is nog werk aan de winkel!

Alle kinderspeelgoed duurzaam. Toch?

Speelgoed moet in de eerste plaats uiteraard superleuk en leerzaam zijn om mee te spelen. Wij zoeken speelgoed dat duurzaam geproduceerd wordt, met gerecycleerd materiaal, duurzaam beheerde grondstoffen en/of 100% recycleerbaar materiaal. Daarnaast zoeken we permanent naar duurzame manieren om ons speelgoed te vervoeren. 

30.000 keer duurzaam speelplezier

Intussen gingen reeds meer dan 30.000 stuks speelgoed de deur uit. We zijn trots op onze merken zoals Green ToysPlan ToysQuutBerg Toys, Playmobil of Stapelstein

Speelideeën vind je volop op onze Facebook- en Pinterest-pagina. Of op onze kleurrijke Instagram-feed, inclusief grappige Stories. Daar zie je waar we voor staan: leuk en duurzaam speelplezier.

Kortom: bij Fairplace vind je speelgoed voor leuk en duurzaam speelplezier! 

Afhaalpunt en showroom in Kortrijk

In het centrum van Kortrijk (Rijselsestraat 23) kan je ook langskomen (op afspraak) om iets af te halen of om ons speelgoed in levende lijve te zien. Verspreid over 2 verdiepingen vind je onze tientallen merken. Een kleurrijke verzameling duurzaam speelgoed die nog elke week groeit. 

Aarzel niet om Fairplace te contacteren

Heb je vragen over onze aanpak? Of heb je tips voor duurzaam speelgoed dat we nog niet verkopen, laat het ons even weten via een mailtje naar hallo@fairplace.be  

"Let's make this world a fair place!"