Stage lopen bij Fairplace!

Op zoek naar een leuke en interessante stage in Kortrijk?

Wil je meewerken aan dé duurzame webshop voor kinderspeelgoed?

Waar kom je terecht?

Fairplace is een Belgische webshop vol duurzaam speelgoed, opgericht in 2013 door Christophe Toye en Yves Vercruysse. Met hun ervaring als speelpleinverantwoordelijken delen ze een passie voor duurzaamheid en origineel speelgoed. Na een 'corona-boost' voor de webshop, startte ze in 2023 ook een fysieke winkel op in het centrum van Kortrijk.

Wat doen we juist?

Bij Fairplace vind je creatief, origineel en uniek kinderspeelgoed, gemaakt in faire arbeidsomstandigheden van duurzame materialen met een lange levensduur. We geloven dat kinderen spelenderwijs kunnen leren over duurzaamheid en we maken ze dan ook graag blij met ons speelgoed! Enkele merken die je misschien nog kent uit je kindertijd: Kapla, Haba, Playmobil, 

Word deel van het Fairplace team

Ben je een student op zoek is naar een uitdagende en leerzame stage in Kortrijk? Dan ben je bij Fairplace aan het juiste adres! Het is een samenwerking waarbij wij je de kennis brengen die je nodig hebt, maar waarbij jij op jouw beurt ons helpt groeien dankzij jouw jonge en dynamische aanpak. 

Waarom stage lopen bij Fairplace?

  • Ervaring opdoen: Fairplace bestaat al 10 jaar en heeft de kennis en volwassenheid om kennis door te geven.  Je krijgt de kans om mee te werken aan echte projecten die een verschil maken. 
  • Ontwikkel je vaardigheden: Je krijgt de kans om je zachte en harde vaardigheden te ontwikkelen, zoals communicatie, teamwork, probleemoplossing en timemanagement. Je komt er meer te weten over duurzaamheid, eco(labels), gerecycleerd materialen. Waarom de focus op duurzaamheid, waar komen de producten vandaan en wie zijn de klanten die er aandacht aan besteden? Je nieuwsgierigheid zal geprikkeld worden.  
  • Stage lopen met andere studenten: Bij Fairplace ben je niet de enige stagiaire. Het is mogelijk dat je samen met één of meerde stagiaires, stage loopt en je zal er dagelijks mee samenwerken. 
  • Perfect gelegen: Ons kantoor is gelegen op minder dan 5 minuten van de Grote Markt en het station van Kortrijk. Ideaal als je met het openbaar vervoer komt.
  • Gezellige werksfeer: We hechten veel belang aan een goede werksfeer. Bij Fairplace voel je je snel thuis en kun je jezelf zijn. Er is geen werkstress en en je kan zelfstandige aan jouw taken werken. 

 

Bij Fairplace bieden we een aantal stageplaatsen:

Stagiair(e) Digital Marketing: Je ondersteunt bij diverse taken, zoals het maken van creatieve content, het uitvoeren van marketingcampagnes en analyseren van data, het bedenken van nieuwe marketingstrategieën, en helpen bij 

Stagiair(e) Communicatie: Je helpt mee met het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie van Fairplace. Je schrijft teksten voor de website, social media en de nieuwsbrieven.

Stagiair(e) KMO management/bedrijfsbeheer: Je ondersteunt bij de dagelijkse taken van het management, zoals het ontwikkelen en opvolgen van projecten, leggen van contacten met leveranciers, financiële analyses uitvoeren en conclusies trekken
. Je leert bij ons de kneepjes over sales en marketing, en bvb ook het verkopen op Bol.com.

Stagiair(e) Evenement management: Je helpt mee met de organisatie van diverse evenementen, concepten ontwikkelen/bedenken, een opendeurdag organiseren, een samenwerking met de stad Kortrijk, persberichten schrijven, enz. Je bent daarbij  verantwoordelijk voor taken zoals planning, logistiek en promotie van die evenementen.Solliciteren?

Ben je enthousiast en wil je meer weten over de stagemogelijkheden bij Fairplace? Stuur een leuk mailtje met meer info over jezelf (evt je CV) naar hallo@fairplace.be 
en je krijgt snel een antwoord van Yves of Christophe.