Moluk

Moluk is een Zwitsers bedrijf, in 2011 opgericht door Alex Hochstrasser en zijn zus Doris. Alex is de bedenker en de designer van het team. Hij heeft al wat maffe dingen op zijn conto staan.

De Pluï regenwolk en de Pluï regenbal zijn al jarenlang toppertjes in onze webshop en ook de Bilibo heeft ons hart, en ook dat van vele ouders en kinderen, veroverd.

Alex is gedreven door een passie voor geweldig design, en streeft ernaar om innovatieve, duurzame producten te creëren die kinderen uitnodigen tot echte spelen. In een tijd waarin alles virtueler wordt, biedt Moluk speelgoed dat volledig handmatig is, speelgoed dat kinderen laat bewegen en ontdekken, speelgoed dat hun zintuigen en geest stimuleert.

Er zijn geen batterijen of ingewikkelde instructies bij het speelgoed van Moluk. Dat wordt aangedreven door de fantasie van de kinderen die ermee spelen. Moluk-speelgoed is open-end speelgoed.Het gaat om het spelen om het spelen.

De Pluï regenbal en Pluï regenwolk werden niet alleen bekroond met de 'Science Toy Award' in 2016 (toen STEM nog geen bekend term was), maar ook met het 'Spiel Gut'-label. Dat is voorbehouden voor degelijk, fantasierijk, duurzaam speelgoed.