Wat staat er in de magazijnen van de Sint voor de grote dag?

Wat staat er in de magazijnen van de Sint voor de grote dag?

Het lijkt erop dat de magazijnen van Sinterklaas dit jaar overuren maken met een indrukwekkend assortiment aan speelgoed dat trending én duurzaam is.

Wat zijn volgens ons de vijf meest opvallende trends in de speelgoedmagazijnen van de Sint? Een overzichtje! En scoop: helemaal onderaan dit artikel nog een klapper van formaat ...

1. Doe-het-zelf, knutselen dus! 

MakeDo

Knutselen? Da's pure fantasie en creativiteit voor kinderen. Ze leren spelenderwijs knippen, plakken en creëren. Bovendien is het een boost voor hun zelfvertrouwen en hebben ze megaveel lol! Fairplace biedt bijvoorbeeld de Makedo Discover-set, een doe-het-zelf pakket dat kinderen aanspoort om met hun handen te werken en hun verbeelding de vrije loop te laten. Knutselen met karton was nog nooit zo leuk! 

2. Hadden we het al over duurzaam speelgoed?


Een blijver dit jaar: duurzaam speelgoed blijft aan belang winnen. Nooit was er zoveel vraag en zoveel aanbod van duurzaam speelgoed. Bio-bouwblokken, stapelsetjes, boten en auto’s uit gerecycleerd plastic? Ze bestaan, en wij hebben ze. Onze Green Toys zijn gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. Check! Onnodig te zeggen dat wij grote fan zijn van deze trend … en dat het een blijvertje is. 

3. Buitenspeelgoed om met je kroost op avontuur te trekken

wishbone

Buitenspelen wint steeds meer aan belang. Het stimuleert niet alleen de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook hun verbeeldingskracht en avontuurlijke geest. Fairplace's assortiment omvat de leukste buitenspeelitems zoals de Hape Meeneemschommel,de Wishbone loopfiets of de Micro Eco Steps, ideaal voor jonge avonturiers.

4. Binnenspeelgoed dat je kinderen van schermen weghoudt 

waytoplay

In een tijdperk waar schermen alomtegenwoordig zijn, biedt Fairplace alternatieven die kinderen aanmoedigen om hun tijd binnenshuis creatief te besteden. Van bordspellen, rollenspelen met onze poppenwieg, onze Waytoplay duurzame speelset voor autofans, de nieuwste WILTOPIA dierenreddingsquad van Playmobil tot bouwsets zoals Kapla. Er zijn genoeg opties die kinderen helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen zonder vastgelijmd te zitten aan een scherm.

5. Open end-spelen blijft een trend 

GRAPAT 

En dit horen we als nieuwe trend in scholen en kinderopvang: het belang van spelen zonder regels, zogenaamd 'open end play'. Spelen met wat je vindt en wat je toevallig samenbrengt. Of met speelgoed dat speciaal daarvoor ontworpen is. Zoals GRAPAT bijvoorbeeld, onze Wobbel of onze Stapelstenen. Spelen zonder regels en zonder doel. Het is als ouder even wennen, maar het lukt wel ... zeker als je ziet hoeveel fun de kinderen er mee beleven.

Om af te sluiten nog deze klapper: Fairplace publiceert ook dit jaar weer een online Sinterklaasboek. Onze 100 leukste stuks duurzaam speelgoed verzameld in dit bladerboek:

                

Back to blog