De Stapelstenen van Stapelstein doen kinderen bewegen.

De Stapelstenen van Stapelstein doen kinderen bewegen.

Bewegen is super belangrijk voor kinderen, dat weet iedereen.

De vraag is hoe we onze kids kunnen prikkelen om effectief veel te bewegen. De stapelstenen van Stapelstein doen dit van nature. De educatieve stapelstenen kunnen gebruikt worden in een parcours of om je evenwicht te oefenen. En het is ‘open ended’ speelgoed: er zijn geen doelen of verwachtingen bij het spelen. Het zijn evengoed kommetjes waar je knikkers kan in ronddraaien of blokken om te stapelen. Geen regels, geen druk, geen juiste oplossingen. Het enige doel is oneindig veel speelplezier creëren. En laat dat nu net de missie zijn van Fairplace!

Stapelsteen balance set voor de motorische ontwikkeling

Je kinderen kunnen de stapelstenen van Stapelstein stapelen en erop klimmen, erop balanceren, ermee turnen, kruipen, wiebelen, springen … kortom er veel mee bewegen. Zo zorgen deze stapelstenen voor een verdere ontwikkeling van de motorische vaardigheden van je kinderen. Ze zetten aan tot creativiteit. En de stapelstenen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Lekker in het groene gras of op het terras.

Stapelstenen zijn altijd plezant voor jong én voor minder jong.

De stapelstenen zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Ze wegen maar 180 gram (!), dus zelfs je kleinste peuter kan ermee aan de slag. Iedere stapelsteen heeft een diameter van 27 cm en is 12 cm hoog. De stapelstenen zijn licht maar verdragen tot 180 kg per steen, waardoor je er zelfs als ouder perfect mee kan spelen.

De stapelstenen zien er leuk uit, met al hun kleuren.

Stapelstenen kan je kopen in verschillende sets met verschillende kleuren. In onze webshop vind je de set stapelstenen groot met 8 stenen. Daarnaast ook de set van 6 stenen, zowel in de Classic versie met primaire kleuren als in de Pastelversie. 

Maar het populairst is de set Stapelstein rainbow met extra confetti-steen. In deze confetti-steen zijn er verschillende kleuren verwerkt. Dat maakt de steen extra aantrekkelijk voor kinderen. En nog leuker 

Sedert de zomer van 2023 zijn er ook aanvullende sets met kleinere Stapelstenen, in de collectie 'Inside'. Ook in deze reeks heb je zowel de felle Classic-kleuren als de Pastelkleuren. Er zijn sets van 3 en van 6 Inside-stenen. 

Waar komen de Stapelstenen van Stapelstein vandaan?

Stapelstein is Duits voor …. jawel stapelsteen. De stapelstenen uit ons aanbod worden effectief in Duitsland gemaakt. Stapelstein beschikt er over een volledig klimaatneutrale fabriek. De stenen worden uit een handjevol kunststof onder hoge druk in een stevige mal opgeblazen tot die lichte en kleurrijke Stapelstenen. 

Waarom zijn de stapelstenen zo duurzaam?

De stapelstenen worden gemaakt uit EPP: dat is een kunststof, voluit 'geëxpandeerd polypropyleen' die temperatuurbestendig is tussen -40° en 110°C. Dat maakt dat de stapelstenen steriliseerbaar zijn. Voor een kinderopvang bjjvoorbeeld is dat zeker nuttig.

Het materiaal neemt zo goed als geen vocht op, waardoor bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen. De stapelstenen zijn makkelijk reinigbaar met een beetje lauw water. Dit maakt alles maakt dat de stapelstenen super geschikt voor gebruik als bewegingsspeelgoed. En doordat EPP zo robuust is, kan je de stapelstenen ook perfect buiten gebruiken.

Wat zeggen onze klanten over hun stapelstenen?

Evy:  "De stapelstenen worden hier elke dag wel voor iets gebruikt. ❤️ In de toekomst kopen we er nog."

Floor: "Beste speelgoed ooit! Onze zoon kreeg de stapelstenen voor zijn verjaardag en speelt er echt elke dag mee."

Back to blog