Clics

ClicsToys is een Belgisch bedrijf dat in een eigen fabriek in de Kempen de bekende Clics bouwblokjes maakt. de Clics bouwblokken zijn genoemd naar het geluid die ze maken, wanneer je ze aan elkaar vastmaakt. Ze klikken mooi in elkaar.

Clics zijn ondertussen wereldberoemd geworden als een zeer eenvoudig bouwsysteem om zeer grote constructies mee te maken. Door hun vierkante vorm kan je er alle kanten mee uit en kan je zeer snel grote volumes bouwen.

In 2021 schakelde ClicsToys resoluut over op gerecycleerd plastic waarvoor ze samenwerken met fruit- en groentebedrijven uit de streek. Hun ingezamelde verpakkingen worden vermalen en herwerkt tot bouwspeelgoed. Ondertussen zijn alle verpakkingen (emmers, rollerboxen, ...) al gemaakt uit 100% gerecycleerde plastic. De bouwblokken zelf bevatten nu al minimum 50% gerecycleerde plastic.

Fairplace was al van in het begin fan van het concept Clics, maar toen ze beslist hebben om met gerecycleerd plastic aan de slag te gaan, zijn we helemaal overstag gegaan en hebben we nu ook Clics-bouwblokken in ons aanbod.