Kapla toren wereldrecord

Kan jij het wereldrecord Kapla bouwen verbreken deze zomer?

Bij Fairplace zijn we al jaren fan van Kapla-blokken, de bouwblokken die ondertussen wereldberoemd zijn. Ze zijn eenvoudig maar praktisch en je kan er reuzengrote bouwsels mee maken zonder lijm of nagels. Zo groot zelfs dat het wereldrecord vorige week is verbroken. In Londen is er een verbazingwekkend staaltje Kapla-bouwkunst gemaakt. Een toren van 27m hoog met 100 000 plankjes werd gebouwd op 4 dagen tijd door 18 Kapla-bouwers. Van een record gesproken! 

Met nog enkele vakantieweken voor de boeg is dit het perfecte moment om je bouwvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en een indrukwekkende toren te bouwen met je Kapla-set! 
Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met Kapla, in deze blogpost delen we enkele handige tips en tricks om je te helpen bij het bouwen van de allergrootste toren deze zomer.

kapla toren bouwen thuis

Zo ga je te werk:

1. Start met een stevige basis

Een stevige basis leggen is essentieel voor het bouwen van een grote Kapla-toren. Begin met het creëren van een stevig fundament door meerdere Kapla-plankjes horizontaal op elkaar te plaatsen. Zorg ervoor dat de plankjes goed op elkaar aansluiten om stabiliteit te garanderen.

2. Bouw verticaal

Om hoogte te bereiken, moet je verticaal bouwen. Stapel de Kapla plankjes op elkaar door ze nauwkeurig te positioneren. Zorg ervoor dat de plankjes precies op elkaar passen en gebruik je vingers om ze voorzichtig aan te drukken en even te testen of ze stevig staan. Dit zorgt voor stabiliteit terwijl je de toren verder opbouwt.

3. Ga voor balans en symmetrie

Niet gemakkelijk, maar houd balans en symmetrie in gedachten tijdens je bouwproces. Plaats de Kapla-plankjes gelijkmatig verdeeld, zodat de toren er evenwichtig uitziet. Probeer tijdens het bouwen kleine aanpassingen te maken om het evenwicht zo goed mogelijk te bewaren. Hoe beter je dit aanpakt, hoe minder kans de toren heeft om te vallen. 

kapla toren houten speelgoed
4. Experimenteer met verschillende vormen

Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende vormen tijdens het bouwen van je Kapla toren. Voeg bochten, bogen en andere interessante ontwerpelementen toe om je toren uniek te maken. Speel met verschillende vormen en ontdek welke het beste werken voor stabiliteit. Je toren gaat er ook eens zo mooi uitzien op deze manier! 

5. Werk samen

Maak van het bouwproces een gezellige en leerzame activiteit door samen te werken met heel je gezin. Heel je broers, zussen, buurjongens en buurmeisjes erbij. Bouw samen aan de Kapla toren en deel ideeën en tips. Samenwerken stimuleert creativiteit en maakt het bouwen nog leuker, wedden we?

6. Fotografeer je meesterwerk

Last but not least: leg je bouwproces en het eindresultaat vast door foto's te maken van je Kapla-toren. Misschien ben je bedreven in stop-motion of maak je een korte video van de finale afwerking (of van het instorten van je toren, ook gegarandeerd succes!). Deel je creatie op sociale media, toon ze aan @kapla en tag ons met #fairplace. Succes!


Retour au blog