Herfstvakantie? Met deze tips verveelt jouw kroost zich geen seconde!

Herfstvakantie? Met deze tips verveelt jouw kroost zich geen seconde!

Herfstvakantie! Misschien heb jij volgende week ook wel wat extra vakantie? Of moet je nog werken maar zijn je kinderen wel thuis. Laat ze dan lekker gezellig binnen knutselen (én knutsel vooral zelf even mee als je even op de pauzeknop wilt drukken). 

Wij hebben speciaal voor de herfstvakantie 5 leuke en originele speeltips op een rijtje gezet: 

Maak samen een herfstmandala

Een herfstmandala is een prachtige manier om de herfstkleuren in huis te halen én kinderen leren er rustig door te worden. Ga samen met je kind de natuur in en verzamel bladeren, takjes, dennenappels en andere herfstige dingen. Bij thuiskomst kan je samen een mooie mandala maken. Leg de verzamelde spullen netjes neer op een groot blad of op de vloer. Maak er een mooi patroon van en bewonder jullie kunstwerk.

Tip: Combineer GRAPAT met je gevonden herfstschatten en maak de mooiste kleurrijke herfstmandala. Creatie gemaakt? Deel ze met #fairplace om sociale media en wij reposten! 


Verander je huis in een kinderdisco met OMY kleurplaten


Het najaar kan soms wat somber en saai zijn, maar hier hebben we iets op gevonden! Met de kleurplaten van OMY creëer je in no time een vrolijke en kleurrijke kinderdisco in huis. De OMY kleurplaten zijn extra groot en zitten vol gekke details. Door de kleurplaten te kleuren wordt het jouw eigen feestje!

 Een namiddagje stempelen Met deze stempelsets kunnen je kinderen ontspannen door herhalende patronen van stammen, bladeren en vogels te stempelen en zo je eigen natuurlijke landschap te creëren. Ideaal voor de herfstvakantie toch? De set bestaat uit 6 houten stempels, 9 uitklapbare vellen en inkten in 3 kleuren. Alles zit verpakt in een kartonnen verpakking en wordt bij elkaar gehouden met een stevige elastiek.

De Nature Calming stempels zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en zijn getest door onze Fairplace stempelaars, die ondertussen helemaal relax zijn :-) 


Houd een knutselnamiddag met afval met de Re Cycle Me-pakketten


De knutselpakketten van Re Cycle Me stellen jouw kinderen in staat om afvalmateriaal om te toveren tot unieke kunstwerken. Met de pakketten kunnen kinderen bijvoorbeeld een prinsessenkostuum, keuken, homedeco of piratenkostuum maken. Het is een geweldige manier om kinderen bewust te maken van het belang van recyclen en hergebruiken, topactiviteit tijdens de herfstvakantie! 


Bewegen met Stapelstenen


Moeten je kinderen even wat energie kwijt? Laat ze dan bewegen met onze Stapelstenen! Onze kleurrijke stapelstenen nodigen kinderen uit om te bewegen en zijn ideaal om binnen (of buiten!) mee te spelen. Maak een parcours, een reis rond de wereld of gebruik ze om heerlijk mee te bouwen. Het kan allemaal! 

De set bestaat uit 6 gekleurde stapelstenen in felle kleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars) en deze maand nog met een speciale en unieke tweekleurige Fusion Stapelsteen (licht violet tot paars). 

In heel onze webshops vind je duurzame producten voor urenlang spelen. Ze zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling van je kind, maar dragen ook bij aan een betere wereld. Onze collectie bestaat uit houten speelgoed, gerecycled plastic en andere milieuvriendelijke materialen.


Veel plezier en een fijne en duurzame herfstvakantie gewenst!

Retour au blog