5 onmisbare tips voor een zomer vol speelplezier

5 onmisbare tips voor een zomer vol speelplezier

"Mamaaaaaa, papaaaaaa ik verveel me!" De zomerr is nog volop in gang, misschien kan jij nog wel wat extra inspiratie gebruiken om je kinderen bezig én enthousiast te houden.

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kinderen plezier hebben zonder dat je zelf constant mee hoeft te spelen? In deze blogpost delen we 5 geweldige ideeën om je kinderen bezig te houden: van het bouwen met karton tot het verkennen van de natuur en het stimuleren van open-ended speelplezier. Laat de speelpret beginnen!

1. Bouwen, schilderen en knutselen met karton

Bouwen met karton met Makedo


Karton is een veelzijdig materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt om creatief mee aan de slag te gaan. Verzamel grote stukken karton en laat je kinderen hun eigen speelhuis, kasteel, winkel of fort bouwen.

Moedig ze aan om het karton te schilderen en in te richten met kussens, dekens en andere accessoires om hun speelplek echt tot leven te brengen. 

Tip: Met Makedo bouw je met karton.Je schroeft de stukken aan elkaar met speciale herbruikbare schroeven. En...terwijl je kinderen zich vermaken met hun kartonnen creaties, kun jij genieten van een momentje voor jezelf.

2. Experimenteer in de natuur met TerraKids

Terra Kids spelen in de natuur
De Terra Kids-serie van Haba biedt geweldige tools en speelgoed om kinderen kennis te laten maken met de natuur. Denk aan insectendozen, verrekijkers, vogelhuisjes en kompassen.

Moedig je kinderen aan om buiten te gaan en de natuur te verkennen terwijl ze gebruik maken van dit superleuke speelgoed. Laat ze op ontdekkingstocht gaan, insecten bestuderen, vogels observeren en bloemen verzamelen.

Het verkennen van de natuur zal hun nieuwsgierigheid stimuleren en hen bezighouden terwijl jij kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Heerlijk toch? 


3. Laten we een kamp bouwen

Tent kit PLUG in

Niets is leuker dan buiten spelen in de zomer. Moedig je kinderen aan om kampen te bouwen in de achtertuin. Ze kunnen hun eigen avontuurlijke speelruimte creëren met behulp van tenten, dekens, touwen en stoelen.

Daarnaast kunnen ze verstoppertje spelen of een speurtocht organiseren waarbij ze schatten moeten vinden. Wedden dat jij geniet van een momentje rust terwijl zij in hun kamp zitten? 

Tip: Met de Pl-ug tent kit heb je alle elementen in huis om binnen en buiten een kamp te bouwen, zonder de wasspelden of papa's materiaalkoffer te moeten plunderen.


4. Stimuleer open-ended play
open ended play piks spel

Open-ended spelen? Wat is dat? Wel, Open-ended play is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. Je kind kan op deze manier de fantasie de vrije loop laten gaan. 

Verzamel verschillende objecten zoals blokjes, takjes, plankjes, schelpen en andere kleine voorwerpen en leg ze binnen handbereik van je kinderen. Moedig hen aan om hun eigen fantasierijke wereld en bouwsels te creëren.

Wist je trouwens dat deze vorm van spel probleemoplossend denken stimuleert en de creativiteit van je kinderen bevordert? Terwijl zij bezig zijn met het bouwen en creëeren, kun jij genieten van wat extra vrije tijd.

Tip: Dit spel Piks van Opi is simpel en stimuleert open ended play. Bouw bijvoorbeeld het origineelste bouwwerk zonder ook maar één stuk te laten vallen.


5. Ga op stap in de natuur 

 


buitenbeentjes en uitjes en nachtjes
Last but not least, organiseer een leuke uitstap in de buurt in de natuur of in eigen land. Met het kaartspel 'Buitenbeentjes' kan een wandeltocht een toffe activiteit voor het hele gezin worden. Door de opdrachten speel, zoek, kwebbel en tuimel je door de natuur en laat je je fantasie de vrije loop! 

Of wat dacht je van Uitjes en Nachtjes? Met dit superleuke boek met 130 adressen voor iedereen kriebelt het om op ontdekking te gaan, of dat nu avontuurlijk is of helemaal chill, in België en Nederland. Het kan allemaal!

Welke tip ga jij eens uitproberen? Laat het ons weten door ons te taggen met @fairplace en #fairplace via sociale media. 

 

Retour au blog