Wat kan je allemaal doen met onze Stapelstenen? Dat ontdek je hier!

Wat kan je allemaal doen met onze Stapelstenen? Dat ontdek je hier!

Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke en creatieve activiteiten om je kinderen urenlang bezig te houden? Dan zijn onze Stapelstenen precies wat jij nodig hebt! Dit multifunctionele open ended speelgoed is niet alleen leuk, maar ook bevorderlijk voor de motorische ontwikkeling én de creativiteit van jouw kroost. Alleen maar voordelen dus! (en hoog tijd dat jij ook een kleurrijke set in huis haalt) 

In deze blogpost delen we 5 x geweldige activiteiten die je met Stapelstein kan doen: 

1. Doe de spannendste evenwichtsoefeningen met Stapelstenen
Zag je onze nieuwste telg in de Stapelstein Inside al?  Gebruik ze als evenwichtsbalken of stapstenen om een uitdagende evenwichtsoefening te creëren voor je kinderen. Zet ze in verschillende posities en hoogtes op om hun coördinatie en kracht te verbeteren.
Fijn om weten! Deze activiteit kan je zowel binnen als buiten doen. En je kinderen gaan er overduidelijk meer door bewegen. Win-Win! 

stapelstein inside

2. Organiseer een obstakelrun bij je thuis in de living met Stapelstein 

Het moet niet altijd de Family Viking Run zijn op verplaatsing, creëer een spannende obstakelrun met behulp van Stapelstein Inside bij jou thuis in de woonkamer. Maak tunnels om doorheen te kruipen, paden om over de blokken heen te springen en stapstenen om over te stappen.
Moedig je kind aan om zichzelf te tijd en hun eigen records te verbreken. Deze activiteit helpt de behendigheid, balans en grove motoriek te verbeteren en voegt plezier en uitdaging toe aan hun speeltijd. Superleuk (en wie weet kan jij als ouder ook eens proberen?) 

stapelstein inside


3. Bouwen met Stapelstein

Gebruik de Stapelstenen om torens te bouwen en test de balansvaardigheden van je kinderen. Laat ze proberen om zo hoog mogelijk te bouwen zonder dat de toren omvalt. Dit bevordert niet alleen de motoriek, maar ook het geduld en de concentratie. Wedden dat het even superstil is in huis? Ssssssssst! 

4. Kleuren sorteren met Stapelstein 

Gebruik de verschillende kleuren van de Stapelstenen om een sorteeractiviteit te doen. Laat je kinderen de blokken sorteren op kleur en leer ze tegelijkertijd kleuren herkennen en benoemen. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook leuk en stimulerend voor de cognitieve ontwikkeling van je kroost! Spelen en leren tegelijk, dat is toch wat we allemaal willen hé? 

5. Creëer je eigen spel met Stapelstein

Laat je kinderen hun eigen spel bedenken en creëren met behulp van de Stapelstenen. Laat ze bijvoorbeeld een doolhof bouwen waar ze een speelgoedauto doorheen kunnen laten rijden. Of wat dacht je van een theaterstuk met de Stapelstenen als decor. Op deze manier stimuleer je niet alleen hun creativiteit, maar ook hun probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheden. We spelen een spel vandaag...ja mét Stapelstenen. 

Stapelstenen zijn niet alleen leuk speelgoed voor kinderen, maar zijn ook een decoratief element in je interieur zijn. Ondertussen zijn onze Stapelstenen bij heel wat van onze klanten een vast onderdeel van het interieur.

Ontdek hier snel ons heel assortiment Stapelstenen

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en kunnen worden gestapeld in verschillende patronen die er echt mooi uit zien bij je thuis. Daarnaast kunnen ze gemakkelijk worden opgeruimd in een mand of doos wanneer ze niet in gebruik zijn, zonder veel ruimte in te nemen. Handig toch? 


Terug naar blog