Overleef & beleef de krokusvakantie met onze binnenspeeltips

Overleef & beleef de krokusvakantie met onze binnenspeeltips

Het is alweer zover: vakantie! Amper 5 weken na de kerstvakantie is daar de krokusvakantie al! Superleuk, maar zo'n vakantie kan een hele uitdaging zijn als je zelf moet werken. Geen paniek, we've got good news!

Hier zijn een paar tips om die krokusvakantie met schoolgaande kinderen te overleven en er zelfs een week van te maken waar ze nog lang over zullen napraten. 

Van het weerbericht word je niet echt gelukkig: de zon komt wel es piepen, maar het is nog koud en Jacotte voorspelt regen. Laat dat slechte weer je krokusvakantie niet verknallen en grijp de kans om met je kind te knutselen, te bouwen of creatief te zijn. Met deze 5 tips zeg je byebye tegen verveling: 


1. Breng kleur in je dag met Crayon RocksZin in een creatieve middag? Met een breed gamma aan levendige kleurtjes zijn onze Crayon Rocks ideaal voor uren teken- en kleuractiviteiten die bovendien de fijne motoriek bevorderen. Leg een groot vel papier op de vloer en laat je kinderen een muurtekening maken (past op de toiletdeur!). Of moedig ze aan om hun eigen verhalen te illustreren of de tuin te tekenen voor de komende lente.   

2. Bouw je eigen wereld met MakedoMet Makedo kunnen je kinderen alles maken wat ze zich maar kunnen voorstellen: van ruimteschepen, kastelen tot robotkostuums. Het enige wat ze nodig hebben is karton én onze knutselsets. Het mooie aan Makedo is dat het kinderen niet alleen bezighoudt, maar ook leert over hergebruik en duurzaamheid. Geef je kinderen een stapel oud karton, een Makedo-toolkit en geniet hoe ze in hun fantasie opgaan, superleuk! Opgelet: onze 2 populairste sets zijn op dit moment uitverkocht en komen pas volgende week terug binnen. We hebben wel nog de Schroevenset en de Startersset op stock.


3. Ontwikkel de fijne motoriek met Haba speelgoed

"Mamaaaaa, papaaaaaa ik verveel me!" Niet dus met onze puzzels en bordspellen van het gekende Duitse merk Haba. De gekende gele doosjes zijn er in alle formaten en moeilijkheidsgraden. Om met 4, met 2 en ook alleen te spelen. Dus ... organiseer een spelletjesmiddag met Haba-bordspellen of daag je kinderen uit met een Haba puzzel. 


4. Organiseer playdatesTijdens de vakantie zijn er genoeg andere ouders die met hetzelfde dilemma zitten hoe ze de kinderen moeten entertainen. Maak van de gelegenheid gebruik om speelafspraakjes te organiseren met vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen. Zo komen jullie nog es ergens en het is bovendien altijd fijn om met speelgoed van ander kindereb te spelen. Zo hebben de kids plezier en kunnen jullie als ouders ook even ontspannen en bijkletsen. Win-win! En haal jouw Fairplace speelgoed al maar boven. PS: ook de Stapelstenen zijn altijd een goed idee voor playdates. 

5. Creëer een rustmomentje
Vakanties kunnen soms behoorlijk druk en hectisch zijn, dus zorg ervoor dat je af en toe een rustmoment inplant. Creëer een gezellige hoek in huis met kussens en dekens waar je samen met je kinderen kunt relaxen, een boek lezen of gewoon even niks doen. Waarom niet in jullie zelfgebouwde kamp met de Pl-ug tentsets?Het is belangrijk om ook tijdens de vakantie wat quality time te hebben en tot rust te komen. Check hier onze collectie kinderboeken.

Vond je onze tips leuk? Deel ze op je socials en tag ons! Dat vinden wij superfijn 😊 


Terug naar blog