Nieuw in ons assortiment: Terra Kids van HABA met tips om te spelen in de natuur

Nieuw in ons assortiment: Terra Kids van HABA met tips om te spelen in de natuur

Op zoek naar leuke natuuractiviteiten om te doen met je kinderen? Dankzij Terra Kids, ons gloednieuwe buitenspeelgoed, kunnen je kinderen heerlijk buitenspelen. De natuur biedt een schat een mogelijkheden en activiteiten om te ontdekken leren en plezier te hebben. Dus...ga naar buiten met je gloednieuwe Terra Kids speelgoed en speel samen met insecten en dingen die je in de natuur vindt. Wij geven jou enkele coole ideeën om eens uit te proberen...


Ga op insectenjachtavontuur

Terra Kids loep natuur

Trek erop uit met een insectenjachtavontuur. Geef de kinderen een vergrootglas, een loep en een potje om insecten te vangen. En je hoeft daar niet eens ver voor te gaan, trek er in je buurt op uit en verken weides, bloementuinen of bosgebieden om deze kleine beestjes te spotten.
Oh ja, moedig je kinderen ook aan om verschillende soorten insecten te ontdekken en deze te observeren. Misschien vinden ze wel een sierlijke vlinder of een harige rups?
Vergeet niet de insecten na hun avontuur vrij te laten, zodat ze hun belangrijke rol in de natuur kunnen blijven vervullen.

Bouw een insectenhotel:

insectenhotel terra kids
Help de kinderen om een huis te bouwen voor hun insectenvrienden. Een insectenhotel is een geweldig project om kinderen bewust te maken van het belang van het creëren van een veilige omgeving voor insecten. Deze ‘ruwbouw’ van het insectenhotel is in een handomdraai klaar, je moet enkel de ruwe delen aan elkaar vastschroeven. Verzamel nog extra takken, stro, dennenappels en andere natuurlijke materialen. Stapel ze samen om verschillende kamers en gangen te maken waarin insecten kunnen schuilen en nestelen. Plaats het insectenhotel op een beschutte plek in de tuin of het park en kijk hoe verschillende insecten hun intrek nemen, superleuke activiteit om te doen. 

Tip: in onze webshop vind je handig werkmateriaal van Terra Kids zoals een beugelzaag en een mes waarmee je kinderen veilig kunnen werken. 

outdoormes terra kids
Maak een beestige constructie 

Stimuleer de creativiteit van de kinderen door hen een beestige constructie te laten maken met materiaal dat ze vinden in de natuur. Met deze Terra Kids Connectors constructieset kunnen je mini bouwers en nieuwsgierige avonturiers hun eigen beest bouwen.

Deze constructieset moedigt je kinderen aan om zelf constructies te maken en naar buiten te gaan om materiaal uit de natuur te zoeken. 

Tip: Met deze set bouw je zelf 4 boeiende dieren uit de handleiding en oneindig veel eigen creaties!
terra kids constructieset

Heb jij zelf een leuke activiteit gedaan?


Vergeet ons dan zeker niet te taggen met @fairplace #fairplace want dan kunnen wij andere kinderen inspireren om ook zo fijn buiten te spelen. Veel buitenspeelplezier! 

 

 


 

Terug naar blog