Stapelstein

Stapelstein is Duits en is ontstaan in Stuttgart, waar Hannah König en Stephan Schenk in 2017 hun nieuw speelgoed voor het eerst aan de rest van de wereld presenteerden.

Stapelstein is ontwikkeld om kinderen te laten bewegen: klimmen, klauteren, stappen, evenwicht bewaren, ...  Dit alles met een zeer eenvoudig instrument, de stapelstenen van Stapelstein.

Deze stapelstenen worden gemaakt uit 100% EPP. EPP (of Expanded Polypropylene) is een kunststof die zeer licht is en bijzonder stevig en vormvast. Daarnaast is EPP ook temperatuurbestendig tussen -40C en 110C. Dit is een groot pluspunt, want je kan de stapelstenen op hoge temperatuur reinigen, of zelfs steriliseren mocht dit ooit nodig zijn.

Doordat de stapelstenen gemaakt zijn uit EPP en EPP gemaakt wordt uit kunststofkorrels die onder hoge temperatuur en druk samengeperst worden, krijg je mooie zuivere kleuren in de stenen. Je kan zelf opteren voor een confetti-steen, met alle kleuren door elkaar.

En alles wat uit 1 materiaal gemaakt wordt, is ook makkelijk recycleerbaar. Deze Stapelstein-stapelstenen zijn 100% recycleerbaar.