• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over Fairplace

Fairplace werd opgericht door 2 vrienden met een pak ervaring in de jeugdsector: Yves Vercruysse en Christophe Toye. Beiden vader van 3 kinderen (niet dezelfde!). Ooit oprichters van een groothandel in (stevig) speelgoed voor speelpleinen en kinderopvang. Nu werkzaam in duurzame Belgische bedrijven. Allebei verslingerd aan digitale communicatie, met een drive voor MVO  ofte maatschappelijk verantwoord ondernemen. En het hart voor kinderspel nog steeds op de juiste plaats.

Deze webshop vol duurzaam speelgoed (°2013) zat er dus aan te komen. Fairplace is de naam geworden, en intussen ligt ons aanbod ook op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Vandaaruit gaan we de wereld veroveren, want we zijn en blijven idealisten: 'let's make this world a fair place'.

Noem ons aanbod gerust 'speelgoed met méérwaarde'. En in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid: stevigheid, verpakkingen, arbeidsomstandigheden, ... Er is nog werk aan de winkel!

Intussen zijn we ook actief in Nederland via www.fairplace.nl en geregeld kan je ons zien op een weekendbeurs (Petit Bazaar, De Vitrine, Shopfabriek, Karamblas, ...). Ons speelgoed ligt ook bij meer dan 15 verdeelpunten, zoals de Scoopstore van Antwerpen, Mechelen en Maastricht, en we doen graag mee aan pop-up-initiatieven. Intussen gingen reeds meer dan 11 000 stuks speelgoed de deur uit, en we zijn trots op onze merken zoals Green Toys, Plan Toys, Quut en Wishbone. Kortom: alles voor leuk en duurzaam speelplezier! 

Wat je in onze webshop vindt, wordt door ons gekeurd op 2 factoren: de speelbaarheid (stem dit woord in de Van Dale!) en de duurzaamheid. We zoeken altijd naar het duurzame kantje: gemaakt in de sociale economie, Belgisch design, extra stevig, gemaakt uit gerecycleerd materiaal, cradle-to-cradle, enz. Je vindt over beide een aanduiding bij elk artikel: een score van 1 tot 10, door ons in overleg toegekend.  

Hier moet je dus zijn voor 'toys with a story'!  Ideeën vind je volop op onze Facebook (een aanrader!) - en Pinterest-pagina. Sinds kort ook op een kleurrijke Instagram-feed. Heb je vragen over onze aanpak, tips voor duurzaam speelgoed, bemerkingen over de speelwaarde of duurzaamheid, laat het ons weten via het contactformulier.