[email protected]

Over Fairplace

Fairplace is in 2013 opgericht door Christophe Toye en Yves Vercruysse.

We zijn beiden vader van 3 kinderen (niet dezelfde) en hebben massa's ervaring opgebouwd in de jeugdsector. We waren speelpleinverantwoordelijken en werkten samen voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, de koepel van speelpleinwerkingen. 

In de jaren '90 van vorige eeuw richtten we een groothandel in spelmateriaal op en die bestaat nog altijd. Daarnaast zijn we allebei verslingerd aan digitale communicatie en met een drive voor MVO (ofte maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Noem ons aanbod gerust 'speelgoed met méérwaarde'. Want in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid: stevigheid, verpakkingen, arbeidsomstandigheden, ... Er is nog werk aan de winkel!

Zelf proberen we er ook wat aan te doen. We zoeken eerst en vooral speelgoed dat duurzaam geproduceerd wordt, hetzij met gerecycleerd materiaal, duurzaam beheerde grondstoffen of 100% recycleerbaar materiaal. We nemen dit als criterium mee bij de selectie van ons speelgoed en vragen dit ook aan onze leveranciers. Daarnaast herbruiken we alle verpakking die we in onze handen krijgen en zoeken we naar nog duurzamere manieren om ons speelgoed te vervoeren. 

We kennen zo goed als alle fabrikanten van ons speelgoed, en checken keer op keer of ze wel duurzaam bezig zijn en blijven. De wereld is en blijft in evolutie, ook de wereld van de duurzaamheid.

Je kan ons ook geregeld live zien op een weekendbeurs (zoals De Vitrine in Brugge) en ons speelgoed ligt ook bij meer dan 25 verdeelpunten, zoals de Scoopstore in Gent, de Stoffenknop in Merelbeke en verschillende Wereldwinkels over geheel Vlaanderen.

Intussen gingen reeds meer dan 15 000 stuks speelgoed de deur uit, en we zijn trots op onze merken zoals Green Toys, Plan Toys, Quut en Wishbone.

Kortom: bij Fairplace vind je speelgoed voor leuk en duurzaam speelplezier! 

Ideeën vind je volop op onze Facebook-pagina (een aanrader!) - en Pinterest-pagina. Sinds kort ook op een kleurrijke Instagram-feed, inclusief grappige Stories. 

Heb je vragen over onze aanpak of tips voor duurzaam speelgoed, laat het ons weten via dit contactformulier.  

"Let's make this world a fair place!"

  


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »