Schrijf je hier in voor een maandelijkse portie speelideeën

Nieuw speelgoed, acties, kortingen, wedstrijden, maar geen spam, beloofd!

Bekijk onze privacybeleid en voorwaarden

hallo@fairplace.be

Over Fairplace

Wie is Fairplace eigenlijk?  We, Christophe en Yves, hebben Fairplace in 2013 opgericht. We zijn beiden vader van 3 kinderen (niet dezelfde!) en hebben massa's ervaring opgebouwd in de jeugdsector. We waren speelpleinverantwoordelijke (van zowat de beste speelpleinen van West-Vlaanderen, al zeggen we het zelf) en werkten zelfs jaren voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, koepel van speelpleinen in Vlaanderen. Spelen zit in onze genen gebakken.

In de jaren 90 van vorige eeuw, zo lang gaan we al mee, richtten we een groothandel in speelgoed en spelmateriaal voor speelpleinen en kinderopvang op en die bestaat nog altijd. Daarnaast zijn we allebei verslingerd aan digitale communicatie en met een drive voor MVO (ofte maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Combineer onze speelse genen met die digitale touch en een drive voor MVO en deze webshop vol duurzaam speelgoed zat er dus aan te komen. Fairplace is de naam van de webshop, en intussen ligt ons speelgoed ook op tientallen plaatsen in Vlaanderen. Vandaaruit willen we de wereld veroveren, want we zijn en blijven idealisten: "let's make this world a fair place ..."

Noem ons aanbod gerust 'speelgoed met méérwaarde'. Want in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid: stevigheid, verpakkingen, arbeidsomstandigheden, ... Er is nog werk aan de winkel!

Zelf proberen we er ook wat aan te doen. We zoeken eerst en vooral speelgoed dat duurzaam geproduceerd wordt, hetzij met gerecycleerd materiaal, duurzaam beheerde grondstoffen of 100% recycleerbaar materiaal. Zoals alle goede Vlamingen sorteren we dat het een lieve lust is en vermijden we alle mogelijke wegwerpverpakkingen. We nemen dit als criterium mee bij de selectie van ons speelgoed en vragen dit ook aan onze leveranciers. Daarnaast herbruiken we alle verpakking die we in onze handen krijgen en zoeken we naar nog duurzamere manieren. 

We kennen zo goed als alle fabrikanten van ons speelgoed, en checken keer op keer of ze wel duurzaam bezig zijn en blijven. De wereld is en blijft in evolutie, ook de wereld van de duurzaamheid.

Intussen zijn we ook actief in Nederland via www.fairplace.nl en geregeld kan je ons zien op een weekendbeurs (Petit Bazaar, De Vitrine, Karamblas, ...). Ons speelgoed ligt ook bij meer dan 25 verdeelpunten, zoals de Scoopstore van Antwerpen, Mechelen en Maastricht, en we doen graag mee aan pop-up-initiatieven. Intussen gingen reeds meer dan 15 000 stuks speelgoed de deur uit, en we zijn trots op onze merken zoals Green Toys, Plan Toys, Quut en Wishbone.

Kortom: bij Fairplace vind je speelgoed voor leuk en duurzaam speelplezier! 

Ideeën vind je volop op onze Facebook-pagina(een aanrader!) - en Pinterest-pagina. Sinds kort ook op een kleurrijke Instagram-feed.

Heb je vragen over onze aanpak, tips voor duurzaam speelgoed, bemerkingen over de speelwaarde of duurzaamheid, laat het ons weten via het contactformulier.