Oproep Winwinleningen

Fairplace wil verder groeien, en vraagt daarvoor jouw hulp! 

Fairplace bestaat intussen 10 jaar, en nu en dan krijgen we een ferme groeischeut. Met dank aan corona, maar ook aan tientallen mensen rond ons die in ons bedrijf geloven.  Want al 10 jaar helpen gewone mensen (vrienden, kennissen, klanten) ons om te groeien via een Winwinlening aan ons bedrijf. Zij lenen ons een bedrag voor 8 jaar en krijgen daarop jaarlijks een intrest + een belastingkorting, met netto-rendement van bijna 4%. In 2024 is de intrest zelfs extra hoog.💰
We gebruiken dat geld om te groeien en verder te professionaliseren. In het verleden financierden we hiermee onder andere de uitbouw naar dubbel zoveel artikelen en enkele grote merken zoals Haba en Playmobil. 
Voor 2024 hebben we 2 nieuwe doelen:
- we gaan de winkel in Kortrijk verder uitbouwen voor particulieren en professionelen. Dat vraagt investeringen in inrichting, aankleding, etalage en ook een marketingcampagne op maat. 
- we starten eind april met een uitleenservice voor groter en duurder spelmateriaal (zoals een grote set Stapelstenen, Pikler klimsets en de Bambox bouwset). 
     .   

 

De Winwinlening: een formule van PMV 

Wij proberen leningen bij een bank te vermijden door ons bedrijf te financieren met privé-kapitaal. Concreet loopt dat via de PMV-Winwinlening van de Vlaamse overheid (Participatie Maatschappij Vlaanderen). Daarmee kunnen particulieren investeren in ondernemingen van vrienden en kennissen. Zo kunnen wij met Fairplace kapitaal uit onze directe omgeving aantrekken via mensen die in ons en in ons project geloven. 

Voor particulieren werkt dat als een belegging: je leent aan Fairplace voor 8 jaar een schijf van €2500, €5000 of €10 000. Dat gaat met een officiële (gratis) akte van PMV, de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen. Je krijgt van Fairplace dan jaarlijks een interest (bruto in 2024 = 2,875%) + daarbovenop van de overheid een belastingkorting van 2,5% (via je jaarlijkse belastingaangifte).

De lening loopt 8 jaar en op het einde daarvan betalen we het bedrag in 1 keer terug. Bij problemen in de onderneming garandeert de overheid de terugbetaling van minstens 30% van je inleg. Bovendien schrijven wij een extra clausule in de akte dat we in onderling overleg het bedrag terugbetalen indien nodig. Meer info op de website van PMV.

Deze manier van werken is een succesformule voor ons, we hebben er meer dan 50 lopen, bij vrienden, kennissen en klanten. Een echte winwin dus 🔥🔥.

Interesse?

Stuur ons een berichtje en we mailen je de nieuwe folder door die bij de campagne hoort. Dat berichtje mag naar yves@fairplace.be of christophe@fairplace.be

Dank al bij voorbaat! 💚 💚