[email protected]

Over Fairplace

Fairplace is een Belgische webshop vol duurzaam speelgoed, in 2013 opgericht door Christophe Toye en Yves Vercruysse.

We zijn beiden vader van 3 kinderen (niet dezelfde) en hebben massa's ervaring opgebouwd in de jeugdsector. We waren speelpleinverantwoordelijken en werkten samen voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, de koepel van speelpleinwerkingen. We bleven altijd actief in sociale ondernemingen en geraakten intussen verslingerd aan digitale communicatie en ontwikkelden een drive voor MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Gestaag bouwden we ons aanbod uit en op vandaag hebben we één van de grootste Belgische webshops met duurzaam speelgoed. 

Noem ons aanbod gerust 'speelgoed met méérwaarde'. Want in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid: stevigheid, verpakkingen, arbeidsomstandigheden, ... Ja, er is nog werk aan de winkel!

Zelf proberen we er ook wat aan te doen. We zoeken eerst en vooral speelgoed dat duurzaam geproduceerd wordt, hetzij met gerecycleerd materiaal, duurzaam beheerde grondstoffen of 100% recycleerbaar materiaal. Daarnaast zoeken we permanent naar duurzame manieren om ons speelgoed te vervoeren. 

Je kan ons  geregeld live zien op een weekendbeurs (zoals De Vitrine in Brugge of de Tuindagen in Beervelde) en ons speelgoed ligt ook bij meer dan 25 verdeelpunten over geheel Vlaanderen, zoals eco-winkels, concept stores en verschillende Wereldwinkels.

Intussen gingen reeds meer dan 30 000 stuks speelgoed de deur uit, en we zijn trots op onze merken zoals Green Toys, Plan Toys, Quut, Wobbel, Berg Toys en Wishbone.

Kortom: bij Fairplace vind je speelgoed voor leuk en duurzaam speelplezier

Ideeën vind je volop op onze Facebook- en Pinterest-pagina. Of op onze kleurrijke Instagram-feed, inclusief grappige Stories. Daar zie je wat we doen en waar we voor staan... 

Heb je vragen over onze aanpak of tips voor duurzaam speelgoed, laat het ons weten via een mailtje naar [email protected]  

"Let's make this world a fair place!"

  


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »