[email protected]
Wat kost een goede trampoline?

Wat kost een goede trampoline?

Een degelijke, stevige BERG trampoline kan je kopen vanaf ongeveer 400 euro. Daarvoor heb je een BERG Favorit Inground 200 met een diameter van 200 cm. Eén van de best verkochte modellen is deze Favorit 330 met het comfort veiligheidsnet (diameter 330 centimeter) en kost ongeveer € 700.

Een maatje groter en even populair is de Favorit 380 met het comfort veiligheidsnet en die kost bij ons bij de start van het buitenspeelseizoen 2022 ongeveer € 800. Een topmodel zoals de BERG Champion 330 met veiligheidsnet de luxe kost bij ons tussen de € 1000 en € 1200. 

Dé 5 eigenschappen waaraan je een goede trampoline herkent?

Een goeie, stevige trampoline herken je aan:

  • het stevige frame zoals dat van alle BERG trampolines;
  • het degelijke springdoek dat voldoende lucht doorlaat
  • de stevige én lange veren zodat je hoog kan springen
  • de brede beschermrand
  • het veiligheidsnet dat voldoende hoog is

Een stevig frame als basis voor alle BERG trampolines.

BERG trampolines hebben een frame dat zowel aan de binnen- als de buitenkant verzinkt is. Het frame is daardoor minder gevoelig voor roest. De frames van de BERG Champion- en de BERG Elite-reeks hebben daar bovenop een zwarte coating, die nog beter beschermt tegen corrosie. De frames van de BERG trampolines zijn gemaakt uit buizen met een dikker profiel dan de goedkopere trampolines op de markt. Dat allemaal om de levensduur en het spelplezier te verlengen. De onderdelen van die BERG-frames zijn bovendien met verbindingspinnen aan elkaar verbonden, zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen.

De BERG trampolines hebben een springdoek dat voldoende meegeeft.

Het springdoek van je trampoline moet strak opgespannen zijn. BERG spant de springdoeken van de trampolines op met veren. Deze veren zijn bevestigd met driehoeksogen die aan het springdoek gestikt zijn. Om dit zo stevig mogelijk te maken, zijn deze driehoeksogen liefst 8 keer doorstikt, om langer mee te gaan. Bovendien heb je bij de BERG trampolines ook nog de keuze uit een gewoon springdoek of een springdoek AIRFLOW. De BERG Champion- en BERG Elitereeks heeft een springdoek Airflow, dat tot 50% meer lucht doorlaat. Meer luchtdoorlaat betekent minder weerstand en dat is dan weer gelijk aan hoger springen.

Niet springen zonder veren.

De kwaliteit van het springen wordt in grote mate bepaald door de veren. BERG maakt zijn veren uit dikke draad. Ze zijn voldoende lang, zodat ze stevig meegeven bij het springen. Dit zorgt er ook voor dat kinderen lang en veel kunnen springen, zonder dat ze al te snel moe zijn. Dat is goed want dan kunnen ze langer buiten spelen. De Favorit-serie heeft stevige, enkele veren, terwijl de Champion- en de Elitereeks dubbele veren heeft. Dit verhoogt alleen nog het springcomfort.

De veren zijn afgeschermd van het springdoek.

Een stevige, brede beschermrand zorgt ervoor dat de voeten van de kinderen niet tussen de veren terecht komen. Alle beschermranden van de BERG trampolines hebben een stevige maar zachte vulling. De beschermranden van de BERG trampolines zijn niet alleen breed en dik, maar ook UV-bestendig, dus kleurvast. 

Het veiligheidsnet voor alle rust.

Springen op een BERG trampoline is leuk. Nog leuker is dat, zeker voor de ouders, wanneer er een veiligheidsnet rond de trampoline zit. Kinderen kunnen zo naar hartenlust rondspringen, zonder dat ze het risico lopen van de trampoline te vallen. Alle BERG trampolines kunnen geleverd worden met een veiligheidsnet. De regular versie, nl. de trampoline op poten, wordt altijd met een veiligheidsnet geleverd. Ieder veiligheidsnet voldoet aan de strengste voorwaarden qua veiligheid en wordt opgespannen aan een set palen rond de trampoline. Voor de andere modellen kan dit optioneel bijbesteld worden. Wij raden dit ten stelligste aan. #safetyfirst 

Alle BERG veiligheidsnetten hebben ook een afsluitbare toegang tot de trampoline.

Alle BERG trampolines zijn officieel CE en TUV gekeurd.

Alle BERG trampolines dragen het CE-keurmerk en zijn bovendien TUV gekeurd, waardoor ze voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Ze zijn allemaal geschikt en getest voor particulier gebruik. BERG heeft daarnaast ook nog trampolines die publiek gebruikt mogen worden.

Jouw BERG trampoline kiezen kan hier

Wij leveren jullie BERG trampoline gratis in gans België.