[email protected]
Waar hou je het best rekening mee als je een trampoline koopt?

Waar hou je het best rekening mee als je een trampoline koopt?

Check vooraf even de ruimte waar je de Berg trampoline wil plaatsen. Voor iedere beschikbare ruimte bestaat er zeker en vast een geschikte trampoline. De grootste Berg trampoline, de Grand Champion 520 heeft een doormeter van 5,2 meter terwijl de kleinste Berg trampoline, de Berg Favorit 200 een diameter heeft van 2 meter. De meest gekochte trampolines van Berg hebben een diameter tussen de 330 cm en de 430 cm

Jullie BERG trampoline: rond, ovaal of rechthoekig?

Je kan bovendien kiezen uit verschillende vormen Berg trampolines:

De rechthoekige en ovalen trampolines hebben een iets groter springvlak in vergelijking met de ronde trampolines. Wie kinderen heeft die graag turnen of lid zijn van een turnclub, kiest beter een langwerpige trampoline.

Een BERG trampoline in de grond of liever één op poten?

Naast de grootte en de vorm van je Berg trampoline moet je ook kiezen of je een regular, een inground of een flatground-trampoline wilt. Berg heeft namelijk 3 types trampolines ter beschikking. De trampoline die we het best kennen,de regular, is de standaard trampoline op poten. De Berg Inground en de Berg Flatground zijn trampolines die je ingraaft. Verschil is dat de inground steekt nog een tiental centimeter boven het gazon uit, terwijl de flatground zo goed als gelijk met het grondniveau ingewerkt zit. 

Een BERG trampoline mét een veiligheidsnet. Dat spreekt toch voor zich?

Wij raden aan om bij de Regular Berg trampolines, dus die met poten, altijd een veiligheidsnet te gebruiken. De andere reeksen Berg flatground en Berg Inground, kunnen eventueel ook zonder veiligheidsnet gebruikt worden. Bij een Berg trampoline die ingewerkt zit in het gazon, verkleint namelijk het valrisico bij het springen op de trampoline. Kinderen kunnen nog wel vallen, maar ze vallen van niet zo hoog in vergelijking met een trampoline op poten. Uiteraard is het ook daar veiliger met een veiligheidsnet.