[email protected]
Je eerste échte fiets is een Berg loopfiets.

Je eerste échte fiets is een Berg loopfiets.

De Berg Biky, je eerste loopfiets.

De eerste echte fiets van je kind is een Berg Loopfiets, want die is:

  • van gekende Berg-kwaliteit
  • in hoogte verstelbaar qua zadelhoogte
  • extra veilig door de stuurbegrenzer.

Een Berg loopfiets is uitstekend geschikt om de motoriek te oefenen, te leren balanceren en uiteraard om vooruit te komen. Daarbij komt dat 'vroeg geleerd oud gedaan' is: eens het evenwicht geoefend, gaat de overstap naar een echte fiets met pedalen een stuk gemakkelijker.

Vanaf wanneer kan je kind een loopfiets gebruiken? 

Kinderen hebben vanaf 2,5 jaar voldoende evenwichtszin ontwikkeld om met een loopfiets met 2 wielen op pad te gaan. Belangrijk hierbij is dat de zadelhoogte aan de beenlengte van je kind aangepast kan worden. In de eerste plaats opdat het kind met de voetjes aan de grond kan voor de veiligheid. En als je kindje groeit zal het niet te laag zitten. Als je een loopfiets koopt, is het dus heel belangrijk dat je er één koopt met verstelbaar zadel. Bij deze Berg Biky kan je de zadelhoogte traploos instellen:

Hoelang kan je een loopfiets gebruiken?

Reken erop dat je kind een loopfiets kan gebruiken tot hij/zij 5 jaar is. Veel kinderen kunnen dan al fietsen met een gewone fiets met pedalen, maar ze gebruiken wel nog heel graag hun Berg Biky. Ze zijn die gewoon en hebben hem goed onder controle. Ze kunnen er zich dikwijls sneller mee voortbewegen dan met hun fiets met trappers. 

Uiteraard is een Berg loopfiets niet opgebruikt nadat een kind er echt te groot voor geworden is. Je kan die dan perfect doorgeven aan zus of broer, neef of nicht of aan de kinderen van de buren (of tweedehands aanbieden).

Een Berg loopfiets kiezen? 

Bij Fairplace hebben we verschillende modellen van de Berg Biky in ons aanbod. Je kan kiezen uit verschillende kleuren: rood, groen, grijs, retro groen en retro roze. Deze loopfietsen zijn gemaakt uit superstevig en superlicht magnesium. En ze hebben allemaal luchtbanden. Dat is goed nieuws want luchtbanden zijn steeds comfortabeler om mee te rijden dan volle banden.

De Berg loopfietsen zijn extra veilig.

Een loopfiets gebruiken is veilig te gebruiken zodra je kind kan stappen met die loopfiets tussen de beentjes. Zodra ze dat kunnen, is het veilig. Omdat sturen nog niet altijd eenvoudig loopt in het begin, heeft de Berg Biky ook een stuuruitslagbegrenzer: je begrenst als ouder hoe ver het stuur kan draaien. Dat verhindert dat het kind valt door een te bruuske stuurbeweging.

De loopfietsen van Berg zijn gemaakt volgens strengste veiligheidsvoorschriften en TÜV gekeurd. Veiligheid voor alles dus. Dat spreekt eigenlijk voor zich bij Fairplace.