[email protected]
Het spel Leeuwentoren brengt de geschiedenis tot leven.

Het spel Leeuwentoren brengt de geschiedenis tot leven.

In de Westhoek woont een straffe leerkracht: Stefaan Vanoplynes. Hij kwam tijdens een wandeling met zijn zoontje op het idee om een eigen spel te ontwikkelen: de Leeuwentoren. Het idee kwam er tijdens een bezoek aan de Vesten van Ieper. Daar kan je namelijk de restanten van de echte middeleeuwse leeuwentoren vinden.

Verover de Leeuwentoren!

De Leeuwentoren is een combinatie tussen Kubb en petanque. Je hebt per team 6 houten soldaten en 1 Leeuwentoren. Het doel bestaat erin als eerste de 6 soldaten van de tegenspelers omver te gooien en dan de toren te veroveren.

Bijkomend kan je ook kiezen of jullie gaan verdedigen of aanvallen. Op die manier kunnen jullie het spel tactischer spelen. Als je kiest voor de verdediging, dan kan je alle 4 de kanonballen gebruiken. Ga je voor de aanval, dan mag je maar 3 ballen gebruiken, maar dan mag je wel een gesneuvelde soldaat terugplaatsen.

Het is even zoeken en proberen, maar eens je aan het spel begint, wijst het zichzelf verder uit. Deze video maakt het helemaal duidelijk:

Fairplace is fan van duurzaam speelgoed en spelmateriaal.

Leeuwentoren is een Belgisch spelconcept. Het werd in Ieper bedacht en het is zeer duurzaam in materiaalgebruik. Er wordt duurzaam hout gebruikt en in plaats van verf, worden de tekeningen gelazerd in het hout. De verpakking bestaat uit 100% recycleerbaar karton.

Per verkocht spel plant Stefaan een boom.

Stefaan, de bedenker van het Leeuwentoren houdt eraan om per verkocht spel ook 1 boom te planten. Zo geeft hij terug aan de natuur, wat hij gebruikt bij de productie van het spel. Bij Fairplace zijn we fan van duurzaam speelgoed. We geven Stefaan dan ook graag een duwtje in de rug door de Leeuwentoren te verkopen via onze webshop.

Leeuwentoren: waar komt de naam vandaan?

De stad Ieper kennen we vooral door de Menenpoort en Wereldoorlog I, maar Ieper heeft ook een middeleeuwse vesting en omwalling. Op die Vesten, bevinden zich de resten van de oude Leeuwentoren, een robuuste ronde hoektoren met een passende naam dus. Dat het spel kanonskogels gebruikt hoeft niet te verwonderen. Bij de restauratie van de toren zijn
middeleeuwse kanonskogels gevonden rond de Vesten.

Competitie of gewoon voor de fun?

Je kan Leeuwentoren spelen met 2 tot 8 spelers. Je kan het gewoon voor de fun spelen. Doordat het spelverloop redelijk eenvoudig is, kan je het ook met de kleinsten spelen. Het spel duurt geen uren. Een spelletje duurt tussen de 10 minuten en een half uur. Dat is perfect voor de aandachtsboog van de jongste kadees.

Begin je eerder tactisch te spelen, dan wordt het uiteraard spannender.

Wil je je eens meten met de besten in het vak, dan kan je zelfs terecht op het Belgisch
Kampioenschap Leeuwentoren.

En uiteraard kan je jouw exemplaar van de Leeuwentoren kopen in onze webshop. Geleverd in een stevige kartonnen doos, en de houten speelstukken kan je opbergen in een stijlvolle draagzak.