[email protected]
De Berg Go², een loopfiets en trapauto in één

De Berg Go², een loopfiets en trapauto in één

Wanneer kinderen beginnen te fietsen, dan doen ze dit vaak eerst op een loopfietsje. Berg, het Nederlandse kwaliteitsmerk van buitenspeelgoed, loopfietsen en gocarts, introduceerde recent een loopfiets op vier wielen, die ook uitklapbare trappers heeft, de Berg Go². Een fantastisch ontwerp, waarop je kind in alle veiligheid leert fietsen. De Berg Go² heeft wel 4 wielen, maar geeft toch hetzelfde gevoel als je ermee rijdt zoals je met een loopfietsje met 2 wielen rijdt. Wat super slim bedacht is aan het ontwerp van Berg is dat deze loopfiets ook uitklapbare trappers heeft.

Fietsen leer je met een loopfiets.

Deskundigen zijn het erover eens dat kinderen makkelijker leren fietsen, wanneer ze eerst geleerd hebben hun evenwicht te bewaren op een loopfiets. Naast het evenwicht bewaren hebben ze ook leren opstappen, vertrekken en sturen en dat allemaal in 1 beweging.

Sommige ouders vinden het echter jammer dat zo’n loopfiets zo snel opzij gelegd wordt. Daarom bedacht Berg de Go² loop- en trapfiets in één. Een zeer terecht bekroond topontwerp.

Een loopfiets met trappers.

De 4 wielen van deze loopfiets/trapauto zorgen voor het evenwicht. De breed uitstaande voorwielen zorgen voor een betere stabiliteit. De eerste maanden gebruikt je kind de Go² zoals een loopfiets. Eens je kind dit onder de knie heeft, dan klap je de trappers uit en kan het leren trappen zoals op een gewone fiets. Zo is de Berg Go² geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden, tot 30 maanden.

Heeft je kind geen zin meer om te trappen, dan klap je de trappers gewoon opnieuw in. Leren fietsen is een beetje als leren lopen. Soms valt het kind terug op het vertrouwde kruipen omdat dit in het begin sneller gaat en beter gekend is.

Onderstaande video maakt het helemaal duidelijk.

 

De banden van de Go² zijn gemaakt van EVA, voluit Ethyleen vinyl acetaat, een zachte kunststof. Hierdoor kan je hem zowel binnen als buiten gebruiken.

Een Go² voor ieders smaak.

De Go² is er ondertussen in verschillende versies. Berg startte met een roze versie, een munt versie en een blauw exemplaar en ondertussen zijn er voor de sportievelingen de Go² Sparx Yellow en de Go² Sparx Red. Dit jaar kwamen er ook nog de retro green en retro pink versies bij. Voor iedere smaak een kleurtje.

Duwtje in de rug met de Go² duwstang ?

Om je kind een handje te helpen, is er de Go² duwstang. Dit is een ideaal middel om de allerkleinsten verder te duwen wanneer ze wat moe zijn geworden van de tocht. Zijn ze hun loopfiets beu tijdens de wandeling, dan kan je met de Go² draagriem de Go² over je schouder meedragen. Door zijn superlicht gewicht is deze gemakkelijk te dragen.

Bij Fairplace zijn we zeer gecharmeerde door deze inventieve loopfietsen met uitklapbare trappers. We verkopen ze dan ook graag in onze webshop.