[email protected]
Biobuddi wint de Baby Innovation Green Award 2019

Biobuddi wint de Baby Innovation Green Award 2019

Een tijdje geleden leerden we op een beurs Job kennen. Job is één van de mannen achter Biobuddi, een Nederlands bedrijf dat een ecologische sprong vooruit wil maken op het gebied van bouwblokken.

De biobuddi-bouwblokken zien er uit als gewone bouwblokken en zijn compatibel met Duplo's, maar ... ze zijn gemaakt met suikerriet als grondstof! Plantaardig materiaal dus, en dat maakt dat er voor het plastic van de blokken geen aardolie nodig is. In tijden van klimaatalarm kan dat tellen! 

Suikerriet wordt gebruikt in de voeding- en kledijsector en zelfs bij het maken van geneesmiddelen. Er blijven altijd restproducten over en die worden door Biobuddi gebruikt om bio-ethanol te maken. Die dient als basis voor de productie van de Biobuddi-bouwstenen. Het is chemie voor gevorderden, maar wel met een duidelijke keuze voor ecologisch verantwoord speelgoed.

Door hun groene aanpak wonnen ze dit jaar in Nederland de 'Baby Innovation Award' in de categorie 'Green'. En wij zijn mee trots, want we waren de eersten in België die Biobuddi in de shop hadden!

We hebben de blokken in verschillende groottes met losse blokken, en sommige met een bouwplaat om het bouwen te starten. Ook een boerderij zit nu al in onze shop. We breiden het aanbod dit jaar verder uit: er volgen onder andere dierensets en andere leuke nieuwigheden. Onthouden die naam: Biobuddi!

 Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »