[email protected]
Al ons speelgoed wordt getest met levende kinderen

Al ons speelgoed wordt getest met levende kinderen

Hoe selecteren we eigenlijk het speelgoed dat op onze webshop komt?

Fairplace trekt al in van het begin de kaart van duurzaamheid. We zijn er ons van bewust dat duurzaam een breed begrip is. Daarom deze blogpost. 

Duurzaamheid gaat voor ons over een lange levensduur. We kiezen bewust voor sterk en stevig materiaal, genre BERG gocarts of Wishbone loopfietsen

Duurzaamheid gaat voor ons ook over herstelbaarheid. We zoeken wel degelijk naar speelgoed waar reserve-onderdelen en wisselstukken voor beschikbaar zijn. Bij de BERG trampolines zijn alle onderdelen jaren na verkoop nog altijd beschikbaar. Ook voor de Pikler klimsets kunnen we reserve-onderdelen krijgen. Eén mailtje volstaat om verder geholpen te worden.

Duurzaamheid gaat ook over het gebruik van duurzame materialen, zonder daarbij schade toe te brengen aan mens en milieu. Het rubberhout van Plan Toys is daar een goed voorbeeld van. Een rubberboom die geen rubber meer produceert, wordt volledig verwerkt tot grondstof van speelgoed en dit op een manier waarbij er geen schade ontstaat voor de omgeving. Gelijktijdig worden nieuwe rubberbomen aangeplant. 

Duurzaamheid gaat ook over nabijheid. We zoeken speelgoed het liefst niet te ver. We hebben een voorkeur voor Europese producenten, maar indien nodig moeten we het toch verder zoeken. Voorbeelden van Europese producent zijn Londji en OMY, respectievelijk in Spanje en in Frankrijk geproduceerd. 

Duurzaamheid gaat ook over hergebruik. Bij Green Toys recycleren ze plastic melk- en fruitsapflessen tot grondstoffen voor duurzaam speelgoed. Ook Crayon Rocks gebruikt een restproduct als grondstof voor hun kleurkrijtjes.

Wie selecteert eigenlijk het speelgoed van Fairplace?

Naast duurzaamheid als belangrijk kenmerk, is speelplezier minstens even belangrijk. Voor het speelplezier gaan we rechtstreeks naar onze doelgroep. Wie kan dat beter testen dan de kinderen zelf? Op geregelde tijdstippen droppen we ons speelgoed in een klas, een kinderopvang, of bij onze eigen kinderen. Alleen wat die test overleeft, komt in ons aanbod .... We testen ons speelgoed dus met levende kinderen. Speelgoed mag nog zo duurzaam zijn, als het niet leuk is, ligt het daar toch maar te liggen, en daar zijn wij geen fan van.