Het speelgoed van Dantoy prikkelt de fantasie.

Speelgoed van Dantoy prikkelt de fantasie 🪅

Bij Fairplace zijn we grote fan van speelgoed dat de fantasie van kinderen prikkelt. Het merk Dantoy uit Denemarken is al meer dan 50 jaar fabrikant van degelijk fantasiespeelgoed. Denk hierbij aan een bio keukenset, een stapeltoren, een boot of een vrachtwagen.

In 2020 lanceerde Dantoy een speelgoedlijn in bioplastic. En aangezien we ons bij Fairplace focussen op duurzaam speelgoed zijn we uiteraard fan van het gebruik van dergelijk duurzaam materiaal. 

Speelgoed van Dantoy, altijd leuk om mee te spelen.

Speelgoed uit bioplastic is er al voor de allerkleinsten. De Dantoy stapeltoren, het Dantoy hamerspel en de Dantoy autoset garanderen uren fantasievol speelplezier. Het speelgoed van Dantoy valt op door zijn leuke vormgeving en zijn uitgekiende kleurencombinaties van zachte en natuurlijke kleuren.

Voor in de zandbak of aan het strand is er de Green bean kiepwagen en de zandemmer. Samen met de Green bean schop- en harkset zijn je kinderen uren zoet met het bouwen van de grootste zandkastelen.

Hebben ze een hongertje gekregen na al dat spelen?

Met de Dantoy keukenset voor het echte koken of het Dantoy koffieservies voor het serveren van een vieruurtje spelen je kinderen gegarandeerd gewoon vrolijk verder.

Bioplastic ter vervanging van gewone plastic? 

Gewoon plastic speelgoed wordt gemaakt op basis van aardolie. Zoals je weet, zijn die fossiele brandstoffen niet de meest milieuvriendelijke grondstoffen om speelgoed van te maken. Daarom is men bij Dantoy op zoek gegaan naar andere grondstoffen om hun speelgoed mee te fabriceren. Hun keuze is gevallen op bioplastic die gemaakt wordt van suikerriet. Deze duurzame plastic soort is even stevig als gewoon plastic, maar je hebt dus geen aardolie nodig voor de productie.

Waarom nog speelgoed in plastic, ook al is het bioplastic? 

Plastic heeft als kunststof heel wat positieve eigenschappen. Het is sterk, vervormt niet, kan makkelijk onderhouden worden en het doorstaat heel veel kinderspel. Daarom is plastic een ideale grondstof voor speelgoed. En als er een duurzamere variant van plastic beschikbaar is, dan kiezen we bij Fairplace automatisch voor de duurzame variant.

Nog duurzamer met de Green Bean-serie?

Voor de Green Bean serie gaat Dantoy nog een stapje verder. Voor deze serie worden de resten van de productie van speelgoed in bioplastic opnieuw vermalen tot granulaten. Die vormen op hun beurt dan weer de grondstof voor biospeelgoed zoals: de Green Bean emmer, de Green Bean gieter of de Green Bean vrachtwagen. We hebben het hier dus over speelgoed gemaakt uit gerecycleerd bioplastic. Goed bezig Dantoy!

Ecolabel voor Dantoy

Alle speelgoed van Dantoy in ons aanbod draagt het Nordic Swan Ecolabel. Dat is een van de strengste eco-labels in Europa. Dit label garandeert dat het speelgoed geen negatieve gevolgen heeft voor kinderen of het milieu.

Terug naar blog