Nieuws en verdeelpunten

Overzicht verdeelpunten, augustus 2017

Het is altijd leuk om speelgoed te kunnen vastpakken, bekijken en voelen. Daarom ligt het speelgoed van Fairplace ook bij een aantal verdeelpunten. Opgelet: er ligt overal maar een selectie van het aanbod, maar op aanvraag kunnen we er ook wel iets bezorgen of tonen. 

Wil je met eigen ogen zien hoe mooi, leuk of duurzaam ons speelgoed is, rep je dan naar:

Antwerpen: Scoop Store (Kloosterstraat 66) 

Deerlijk: Aveve Tuincentrum Kemseke (Vichtsesteenweg 42)

Haacht: Sofie's Store (Stationsstraat 13B)

NIEUW! Kortrijk: Zonder-meer (Rijselsestraat 51): ook via de webshop!

Kuurne: De Drie Wijzen (Kerkstraat 5), een samenwerking tussen BIK, Oxfam en Groep Ubuntu

Leuven: Restaurant Noordoever (Vaartkom 17) 

Maastricht (NL): Scoop Store (Minckelersstraat 1)

Maldegem: Wereldwinkel (Noordstraat 124)

NIEUW! MassenhovenIebje: winkel in Massenhoven (Kerkstraat 33) 

Mechelen: Scoop Store (Bruul 122)

Merelbeke: De Stoffenknop (Hundelgemsesteenweg 377, centrum Merelbeke)

Oostduinkerke: Museumshop Navigo (P. Schmitzstraat 5)

Oostende: Kinderkledingwinkel Yez (Van Iseghemlaan 74)

NIEUW! Oudenaarde: Zonnehoed ook via de webshop! (vanaf 8 september!)

NIEUW! Overmere: De Babykangoeroe (Mosseveldstraat 30A)

Roeselare: Kinderkledingwinkel K'bouter (Delaerestraat 5)

NIEUW! Sint-Niklaas: Pand 42 (Stationsstraat 82)

Vilvoorde: Bazaar Trendlab (Toekomststraat 52)

 

Fairplace-nieuws

Juli 2017

Alweer nieuws: Fairplace neemt zijn intrek in NEST in Gent, een broedplek voor startend talent in de oude bibliotheek op het Zuid. We hebben er een werkplek (geen winkel!) waar we werken aan onze nieuwe webshop (zomer 2017!) en aan het najaarsaanbod. Wil je er eens op bezoek komen, stuur een mailtje en we zetten iets klaar om te drinken. 

Juni 2017

Een belangrijk moment voor Fairplace: Yves werkt intussen een dag per week voor Fairplace, en Christophe begint fulltime te werken voor de bvba. Hij spitst zich toe op de samenwerking met winkels en verdeelpunten. De lijst daarvan tikt intussen aan: waar we ooit startten met een samenwerking met 1 winkel (Scoop Store Antwerpen, merci Inge!), ligt ons speelgoed intussen al op 20 plaatsen, zie de lijst hierboven. Er is er zelfs eentje in Nederland  (Maastricht).

We noemen dit 'co-ondernemen', want wij zorgen voor een gepast aanbod + pre-financieren de voorraad, terwijl de winkeluitbater zich kan concentreren op de winkel en de verkoop. Maandelijks rekenen we af wat verkocht is. De meeste winkels doen dit naast hun vaste aanbod, en het speelgoed zorgt voor een aangename afwisseling (en publiekstrekker van jonge ouders). Ben je ook geïnteresseerd in zo een samenwerking, stuur ons eens een mailtje!

April 2017

We nemen deel aan de UNIEKO 'meet en greet' voor de kinderopvang. Een bijzonder aangename kennismaking met de wensen van de kinderopvangsector. Gelukkig ook veel interesse voor ons duurzaam verhaal en er komt ook een mooie samenwerking uit met de Gentse crèches van 'de Biotoop'. 

Januari 2017

Jippie, we hebben ons 11.111-de artikel verkocht, en we trakteren met 11% korting op de gehele webshop. Een toffe manier om een nieuw en spannend werkjaar te starten!

December 2016

We worden partner van Bond Zonder Naam: we zouden hier onze blijdschap kunnen uitdrukken in een spreuk, maar elk zijn specialiteit...  Als (voorlopig) enige externe webshop mogen we speelgoed leveren voor hun nieuwe webshop. Een bijzonder aangename samenwerking die beide partners voordelen biedt. Tegen de zomer van 2017 wordt het aanbod nog verder uitgebreid!

November 2016

Voor het eerst nemen we deel aan de 'Dag van de Webshop', en dat is een driedaagse trouwens. Het wordt een groot succes: de bestellingen stromen binnen en we rijden op en af naar het postkantoor. Of beter: op en af naar 3 postkantoren, want in ons vaste kantoor (Ingelmunster) kunnen ze onze bestellingen niet meer aan...

November 2016

Geruststellend nieuws: we mogen ons opnieuw, en dat reeds voor de derde keer op rij, hofleverancier van de Sint noemen. Een pak van ons hart! Bovendien mogen we ook nog steeds Zwarte Piet aanspreken om ons speelgoed tot bij de kinderen te brengen, waarvoor dank! We kleuren dit nieuws met een opmerkelijke daad: de keuzeknop 'jongens-meisjes' verdwijnt uit ons selectie-menu, en vanaf nu letten we erop dat onze fotoshoots genderneutraler worden. 

September 2016

Yes, we did it! Fairplace wil uitbreiden en groeien. Daarom zochten we extra financiering die we vonden met een kapitaalronde in samenwerking met winwinner.be. in totaal kunnen we €25000 vers kapitaal investeren in Fairplace, en dat zal dienen om stock aan te kopen voor het najaar en extra marketing-inspanningen te financieren.

Augustus 2016

Aan persaandacht heeft het ons nooit ontbroken ... We kunnen het 'nogal goed' uitleggen, en dat werkt blijkbaar aanstekelijk op journalisten. Na bijdragen in o.a. Nest, Goed Gevoel, De Morgen City, Flair, krijgen we een zomerbijdrage in de Krant van West-Vlaanderen. De fotomodellen schitteren met ons speelgoed ...

Juli 2016

We houden onze eerste 'klanten-avond' met 10 (zeer) sympathieke Fairplace-fans. Met vragen en  antwoorden over kinderen, spelen, speelgoed en online-shoppen. Journaliste Sophie Allegaert modereert het panel in de zonovergoten Gentse Zebrastraat, en achteraf worden er meerdere cocktails geserveerd op het binnenplein. 

April 2016

Instagram verovert de wereld, en Fairplace volgt met een flow vol spelende kinderen en kleurrijk speelgoed (en op tijd een grapje natuurlijk). Onze feed haalt al snel 500 fans. 

Februari 2016

Op de Schrikkeldag 29/2/2016 versturen we elke bestelling zonder verzendkosten. U hoopt voortaan dat elke maand eindigt met een schrikkeldag.

December 2015

We gaan voor de eerste keer in zee met Bol.com: een eerste reeks van 20 artikelen verschijnt online. Een positieve ervaring en we worden later zelfs 'Bol-partner'. Vanaf 2017 vullen we het aanbod verder aan, en de contacten met meneer Bol worden steeds beter.

November 2015

We vieren ons 2 jaar bestaan met een wedstrijd op de beurs Petit Bazaar in Gent. Een oproep om langs te komen met verjaardagskaartjes lukt wonderwel. Wie een verjaardagskaartje meebracht, kreeg een leuk cadeautje. 

Mei 2015

De Gentse burgemeester Luc Termont opent in hoogsteigen persoon de pop-up-shop in Shopping Center Gent Zuid. Die winkel met de naam 'Pop up On the Move' wordt gezameniijk gerund door een tiental webshops, elk met eigen stijl en aanbod. De winkel zal meer dan een jaar open blijven en was een groot succes. 

Maart 2015

De eerste van 3 deelnames aan de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent. Drie dagen lang laten we 10 000 (!) vrouwen kennismaken met ons en ons speelgoed, een belevenis! We promoten ons aanbod, delen flyers en gadgets uit enmaken kennis met tal van BV's (waarvan Geena Lisa klant blijkt te zijn), en dat temidden een zee van roze tinten...

Januari 2015

Voor het eerst werken we samen met een blogster, Nina Mouton van Mona's blog. Later wordt ons speelgoed ook  onderwerp van gesprek bij o.a. Leukewereld, Tales from the Crib, Mamavanvijf, Dietemiet en Vanillemeisjes

Ook interesse in een samenwerking voor je blog? Stuur ons een mailtje voor meer info.

November 2014

We vieren onze eerste verjaardag, met snoep en cadeautjes in een eigen pop-up in de K in Kortrijk. We behalen gelijktijdig onze eerste 1000 likes op Facebook. Alleen maar échte likes trouwens, geen 'aangekochte'. Want ook onze social media houden we graag eerlijk en transparant. 

September 2014

We nemen voor de eerste keer deel aan een pop-up-winkel. In Herentals of all places. Een leerrijke ervaring, en een hele reeks winkels en pop-ups zullen volgen. Dank trouwens aan Sarah en Hilde dat we mochten meedoen! We staan er op zaterdag zelf in de winkel, en dat is onze eerste ervaring aan die kant van de toonbank..

Juni 2014

Fairplace gaat voor het eerst internationaal ... naar Nederland. We staan een op een beurs in Eindhoven en ons speelgoed slaat er aan. De URL www.fairplace.nl wordt geregistreerd. Nederland is klaar voor ons maar wij zijn nog niet klaar voor de Nederlandse markt, helemaal vol webshops. Even geduld, we komen terug in 2018! 

April 2014

Niet dat we het hiervoor doen, maar onze eerste BV als klant is een feit. Lieven Scheire koopt speelgoed voor zijn workshops, maar ook voor zijn eigen kinderen. Hij is nog steeds fan van ons 'experimenteer-speelgoed'. Hebben intussen ook Fairplace-speelgoed in huis: Geena Lisa, Thomas De Soete en Siska Schoeters, Ann Lemmens. 

Maart 2014

Op advies van een Fairplace-fan nemen we deel aan de weekendbeurs Petit Bazaar in Gent. We bouwen een eigen stand en onze 'gele waterspeelbak' is meteen een succes. Het wordt ons handelsmerk voor de vele beurzen die nog zullen volgen: Bonte Fabriek, Karamblas, Vitrine, Shopfabriek, het is altijd fun op onze stand!

Maart 2014

Een tweede fotoshoot met onze vaste fotografe Debbie De Brauwer. Ze is een crack op gebied van kinderfotografie en haar stijl bepaalt onze webshop (en charmeert onze klanten). De website geraakt snel gevuld met levendige kinderfoto's, steeds met kinderen van vrienden en klanten in de hoofdrol. Er zullen nog vele fotoshoots volgen ...

November 2013

Na bijna een jaar voorbereiding gaat onze webshop www.fairplace.be live! De website is gebouwd door Marbles en is revolutionair in zijn design en responsiviteit. Marbles zorgt voor een snelle uitvoering van onze briefing, en voegt eigen accenten toe aan onze ideeën. Online-shoppen staat nog in de kinderschoenen in Vlaanderen, maar onze site straalt rust uit en wint al het vertrouwen van vele klanten. 

De eerste bestelling, enkele uren na lancering, is een KUBB werpspel. Dat gaan we in Deerlijk persoonlijk afgeven aan onze eerste klant!

 

Fairplace (c) 2014

Contacteer ons

Volg ons ook op